نرم‌افزارهای کاربردی و جدید


نرم افزارهای الکترونیک/نرم افزارهای برنامه نویسی میکروها

Code Composer Studio  که با نامهای CCStudio و یا CCS نیز خطاب میشود، یک محیط مجتمع برنامه نویسی جهت توسعه برنامه ها برای پردازنده های Texas Instruments است. این نرم افزار به صورت اختصاصی برای طراحی پروژه های  embeded و سطح پایین مبتنی بر JTAG و همچنین دیباگینگ این سیستم ها تولید شده است. قابل ذکر است که این برنامه بر پایه محیط برنامه نویسی اکلیپس طراحی شده است که این موضوع میتواند باعث پشتیبانی بهتر از سیستم عاملهای لینوکس، اندروید،       windows embeded و همچنین کامپایلرهایی مثل GCC شود.

Code Composer Studio با گستره وسیعی از پردازنده های توکار شرکت TI شامل میکروکنتلرها (MCU)، پردازندهی های مبتنی بر ARM و همچنین پردازنده های پردازش سیگنال (DSP) سازگار است و میتوان تمامی آنها را کدنویسی و دیباگ کرد. این نرم افزار شامل کامپایلر بهینه شده ++C/C، ویرایشگر کد، محیط ساخت پروژه، دیباگر، پروفایلر و بسیاری از ویژگی های دیگر است. واسط کاربری قدرتمند و گیرای این برنامه باعث میشود تا بتوانید مرحله به مرحله کار خود را انجام دهید و ابزارهای آشنا به کاربران اجازه میدهد تا خیلی سریع با نرم افزار مچ شده و کار خود را شروع کنند.

ویزگی های نرم افزار Code Composer Studio:

  • پشتیبانی از مجموعه گسترده ای از پردازنده های شرکت TI
  • شامل مجموعه ای از ابزارهای مورد استفاده در توسعه و اشکال زدایی برنامه های کاربردی
  • فراهم کردن امکان شروع سریع تر نسبت به برنامه های قبل
  • برنامه نویسی برای تمام انواع پردازنده های ساخت شرکت TI
  • دارای یک رابط  کاربری بصری آشنا
  • سازگار با نسخه های مختلف ویندوز
  • و …

نرم افزارهای الکترونیک/نرم افزارهای مربوط به اس کا دا

نرم افزار SIMATIC WinCC Flexible، ابزاری کاربردی به منظور پیکره بندی و برنامه نویسی پنل های شرکت زیمنس می باشد. این نرم افزار با برخورداری از محیطی ساده یکی از محبوب ترین نرم افزارهای شرکت زیمنس می باشد و با وجود ارائه نسخه های جدیدتر همچنان مورد استفاده اکثر مهندسین اتوماسیون قرار می گیرد. ازآنجایی‌که تقریباً در کنار هر PLC زیمنس یک HMI این شرکت نیز وجود دارد، یادگیری و توانایی برنامه‌نویسی با این نرم‌افزار نیز برای فعالان اتوماسیون صنعتی بسیار حیاتی می‌باشد.

در صنعت اتوماسیون، سیستم های خودکاری که با PLC کنترل میشوند که عموما مجهز به وسایل واسطی هستند، که این واسط ها امکان ارتباط کاربر با سیستم های خودکار را فراهم میسازند، این نوع وسایل به اختصار HMI نامیده میشوند. ساده ترین ابزار ارتباطی انسان با یک سیستم خودکار تعدادی کلید ON-OFF و چند لامپ سیگنال یا LED می باشند که بصورت موازی به خروجی های دیجیتال PLC متصل شده اند. اگرچه این نوع ابزارها در خیلی از کاربردها کارساز میباشند، اما برای ارسال و دریافت همه مقادیر موجود در گسترده تغییرات یک پارامتر از یک سیستم کارساز نمی باشند. بطور مثال اگر بخواهیم در یک سیستم حرارتی مقادیر دمای مطلوب از ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد توسط کاربر تغییر داده شوند و یا اینکه ئمای واقعی سیستم در این گستره توسط کاربر قابل رویت باشند، دسترسی به این خواسته ها با ابزارهای ذکر شده در بالا امکان پذیر نمی باشند.

سازندگان PLC برای ارتباط انسان با ماشین عموما تجهیزات سخت افزاری - نرم افزاری را ارائه میدهند که این تجهیزات تسهیلات لازم برای تبادل هر گونه اطلاعات بین کاربر و سیستم را فراهم می سازند. در این راستای بعضی از سازندگان PLC نرم افزاری را برای HMI ارائه میدهند که این نرم افزار بر روی یک PC نصب، و آن PC براساس نیازهای ارتباطی کاربر با سیستم برنامه ریزی میشوند. PC برنامه ریزی شده از طریق یک BUS مناسب به PLC وصل و از آن بعنوان HMI سیستم استفاده میشود . این نوع HMIها تسهیلات لازم را برای ارتباط کاربر با سیستم با توانایی های بالافراهم میسازد. بطوریکه کاربر میتواند فرامین مورد نیاز خود از طریق صفحه کلید PC برای PLC سیستم ارسال و از طریق صفحه نمایش PC اطلاعات مورد نیاز خود را بصورت گرافیکی و یا نوشتاری دریافت و ذخیره کند.

نوع دیگری از وسائل واسط ارتباطی که توسط سازندگان PLC ارائه میشود OPها هستند، این نوع وسائل که با قابلیت های مختلغ عرضه میشوند از طریق یک باس مناسب به PLC وصل و توسط پروگرامر مربوطه برنامه ریزی میشوند. شمای بلوکی یک OPدر ارتباط با PLCدر شكل زیر نشان داده شده است.

 ساده ترين نوع OPها داراي يك نشان دهنده تك خطي از نوع LCD و يا LED تك رنگ، بهمراه چند كليد الكترومكانيكي جهتدار ۱ هستند، مجهزترين نوع OP داراي صفحه نمايش ۲ رنگي در ابعاد مختلف، بهمراه صفحه كليد الكترومكانيكي مجهز به كليدهاي اعداد، حروف و كليدهاي خاص ۳ ميباشند. اين نوع وسايل فرامين كاربر را از طريق صفحه كليد دريافت، و از مسير پورت ارتباطي كه عموما سريال هستند براي PLC ارسال ميكنند و همچنين اطلاعات مور نياز كاربر را از همين مسير از PLC دريافت و در روي صفحه نمايش نشان ميدهند.

استفاده از OPها در سيستمهاي مختلف، نياز به برنامه ريزي دارند. اين برنامه ريزي ها بر اساس ضرورت هاي ارتباطي انسان با سيستم مورد نظر انجام ميشوند. براي اين برنامه ريزي نياز به نرم افزار خاص آن OP است كه اين نرم افزار خاص بايد از سازنده OP تهيه و بر روي يك PC نصب و از آن PC بعنوان پروگرامر OP استفاده شود. بطور كلي اطلاعاتي كه توسط وسائل HMIها ارسال و دريافت ميشوند ميتوانند شامل مقادير كنترلي، پارامترهاي سيستم و اطلاعات مربوط به وضعيت سيستم باشند. اطلاعات دريافت شده از يك سيستم ميتواند بصورت نوشتاري و يا گرافيكي روي صفحه نمايش HMI نمايش داده و يا در حافظه HMI ذخيره شوند. نوع ديگري از وسائل واسط ارتباطي TPها هستند كه اين وسائل همانند OPها ميباشند با اين تفاوت كه بجاي صفحه كليد الكترومكانيكي داراي صفحه كليد لمسي ميباشند. يعني صفحه نمايش آنها علاوه بر عمل نمايش كار صفحه كليد را نيز انجام ميدهد. 

 

امکانات و ویژگی های Simatic WinCC :

  • واسط کاربری زیبا و ساده
  • کارایی بالا در کار با داده ها و تحلیل مناسب
  • پکیج های مختلف بصری سازی فرایند
  • گزارش گیری و ثبت گزارش عملکردها
  • قابلیت اسکریپت نویسی با VB Script برای افزایش عملکردها
  • ابزارها و سرویسهای مدیریتی برای عیب یابی، مدیریت و مانیتور از راه دور (اینترنت و ارتباط ایمیلی)
  • محیط پیکربندی و طراحی مجزا و ارتباط مستقیم بین این دو محیط
  • پیش نمایش صفحات در WinCC Explorer
  • نمایش آلارم آنالوگ در قسمت TrendControl
  • پیغامهای سیستمی در زمان لاگین و لاگ اوت
  • قابلیت شبیه سازس برنامه

نرم افزارهای الکترونیک/نرم افزارهای مربوط به اس کا دا

WinCC  نام نرم افزار کنترل و مانیتورینگ صنعتی شرکت Siemens است که با بقیه نرم افزار های این شرکت هماهنگی کامل دارد و درپروژه های صنعتی بعنوان نرم افزار اصلی بخش مانیتورینگ یا اصطلاحا اسکادا استفاده می شود.

امروزه بر روی تمامی دستگاه های برقی ، از لوازم خانگی نظیر یخچال و ماشین لباسشویی گرفته تا دستگاه های صنعتی نظیر دستگاه های تراش، دیزل ژنراتور، سیستم های حفاری و… یک پانل نمایشگر به همراه تعدادی کلید وجود دارد که کاربر توسط آن میتواند عملکرد دستگاه را کنترل کرده و پارامتر های مختلف آن را مشاهده کند؛ به این مجموعه (کلید ها و نمایشگر و…) HMI یا human–machine interface یا رابط بین انسان و ماشین گفته می شود.

HMI های معمولی، عموما کنترل یک دستگاه را بر عهده دارند و برنامه ی موجود در آنها توسط یکی از برنامه های HMI که قبلا در این صفحه معرفی شد، نوشته میشود (البته ممکن است برنامه های برخی از این پانل ها به صورت اختصاصی توسط نرم افزار های برنامه نویسی میکروکنترلرها نوشته شده باشد). این دستگاه ها برای کاربرد های که در آنها باید دستگاه های زیادی کنترل شوند، پاسخ گو نخواهد بود؛ در این حالت شرکت های پیشرو در زمینه ی اتوماسیون، سیستم های SCADA را جهت کنترل و نظارت بر سیستم های بزرگ ارائه میدهند. SCADA ( مخفف Supervisory Control And Data Acquisition ) به معنی کنترل نظارتی و اکتساب داده ها می باشد ، از این سیستم برای نظارت بر پروسه های صنعتی بزرگ موجود در نیروگاه ها، پلایشگاه ها، کارخانه جات و… به وفور استفاده می شود.

WinCC مخفف کلمات windows control center برای ایجاد طرح گرافیکی از پروسه های موجود در یک مکان صنعتی که قرار است سیستم اتوماسیون در آن اجرا شود، به کار میرود. در این نرم افزار، طراح میتواند با استفاده از المان های گرافیکی، تصویر دو بعدی یا سه بعدی دستگاه یا پروسه ی مربوطه را طراحی کرده و تمامی المان های آن، شامل شیر های برقی، موتور ها، سنسور ها، و… را در آن رسم کند.

پروژه های ایجاد شده در نرم افزار wincc میتوانند بر روی طیف گسترده ای از سخت افزار های زیمنس شامل کامپیوتر ها و hmi ها، نصب و اجرا شوند. در این پروژه ها به ازای هر سیگنال ورودی که از یک سنسور یا یک کنتاکت گرفته میشود یا هر سیگنال خروجی که به یک رله یا سروو موتور یا … اعمال میگردد، یک تگ (tag) معرفی میشود. این تگ دارای وضعیت 0 یا یک یا مقداری عددی است و با توجه به وضعیتش میتواند وضعیت یک المان گرافیکی موجود در پروژه را تغییر داده یا بر روی یک نمودار نمایش داده شود. اپراتور سیستم که در آینده با سیستم کار خواهد کرد، برای روشن کردن یک موتور یا تغییر وضعیت یک شیر برقی، نیازی به حضور در محوطه و قطع و وصل کلیدهای الکتریکی ندارد، وی میتواند با کلیک کردن بر روی اشکال گرافیکی ایجاد شده، وضعیت تگ های مذکور که در نهایت میتوانند خروجی های آنالوگ یا دیجیتال PLC را تغییر دهند، را تغییر  دهد.


نرم افزارهای الکترونیک/نرم افزار مربوط به کاتالوگ قطعات الکترونیک

یکی از اصلی ترین نیازهای هر طراح یا تعمیرکار بردهای الکترونیک دانستن اطلاعات فنی یا همان دیتاشیت ( Datasheet ) قطعاتی است که به منظور طراحی یا انجام تعمیرات بکار گرفته می شود. بخصوص در تعمیر بردهای الکترونیک گاهی اوقات اطلاعاتی از بعضی قطعات وجود ندارد و یا اینکه به هردلیلی دسترسی به قطعه اصلی نداریم و مجبوریم آن را با نمونه مشابه جایگزین کنیم. برای حل این مشکل گروه ECA اقدام به جمع آوری اطلاعات تمامی قطعات الکترونیک و انتشار آنها در یک نرم افزار تحت ویندوز نموده است. نام این مجموعه Eca Vrt DVD است و کاربران با استفاده از این نرم افزار می توانند بدون نیاز به اینترنت به اطلاعات اصلی قطعات الکترونیک دست یابند.

نرم افزار Eca Vrt DVD  ، یکی از بهترین نرم افزارهای مشابهات قطعات الکترونیک از جمله انواع  آی سی ،ترانزیستور ها ،  دیود ،فت ،تریستور ، انواع تقویت کننده های عملیاتی ،رگولاتور .. میباشد به عبارت دیگر با نصب این نرم افزار براحتی میتوانید مشخصات انواع قطعات الکترونیک ، شکل ظاهری ،کارخانه سازنده، مشابهات قطعه مورد نظر، نقطه کار وبرخی از ویژگی های بارز ان  از جمله قطعات smd را مشاهده کنید.

Eca Vrt DVD یک بانک اطلاعاتی عظیم از قطعات الکترونیک است که در  آن اطلاعات اصلی بیش از 300 هزار قطعه الکترونیک وجود دارد:

  • بیش از 95.000 دیود
  • بیش از 65٫000 فت
  • بیش از 135000 ترانزیستور
  • بیش از 18000 تریستور
  • بیش از 105000 آی سی

نرم افزارهای الکترونیک/نرم افزارهای برنامه نویسی میکروها

ارائه راه حل های منطقی سفارشی صنعت پیشرو به مشتریان از اختراع اولین دستگاه منطق قابل برنامه ریزی جهان در سال 1984. امروز، بیش از 3،000 کارمند در 19 کشور در حال ارائه خدمات می باشد ، حتی بیشتر ابداع راه حل های منطقی سفارشی که شامل FPGA ها، SoC های، CPLD ها و قدرت محصولات مدیریت می شود . مجموعه گسترده ای از راه حل های ALTERA سفارشی منطق رسیدگی به طیف گسترده ای از چالش های سطح سیستم : از جمله عملکرد  مصرف برق ، کل هزینه مالکیت ، منطقه هیئت مدیره ،  و بهره وری تیم طراحی است . محصولات ALTERA توسط شرکت صنعت پیشرو در بسیاری از صنایع مختلف از جمله خودرو ، پخش ، کامپیوتر و ذخیره سازی ، مصرف کنندگان ، صنعتی پزشکی ، نظامی ، تست و اندازه گیری ، بی سیم و سیمی استفاده می شود . علاوه بر سیلیکون منطق سفارشی و مدیریت قدرت راه حل ، نمونه کارها تبادل شامل ابزارهای توسعه نرم افزار به طور یکپارچه ، پردازنده همه کاره تعبیه شده ، مالکیت معنوی بهینه سازی شده (IP) هست ه، طرح های مرجع نمونه و کیت توسعه می باشد .

نرم افزار Intel Quartus Prime تمام چیزهایی که برای طراحی نیاز دارید را فراهم می‌کند. درون این برنامه PLDs، FPGAs، SoCs و CPLDs گنجانده شده است. این برنامه یک بستهٔ توسعه یافتهٔ کامل است که همراه با یک رابط کاربری بسیار کاربرپسند ارائه شده است. همچنین این برنامه از بهترین تکنولوژی‌های روز استفاده می‌کند تا به شما کمک کند، ایده‌هایتان را به واقعیت تبدیل کنید. با این برنامه می‌توان از طراحی ورودی تا بهینه‌سازی، تأیید و شبیه‌سازی رابطها را انجام داد. لازم به ذکر است قابلیت‌ها بر روی دستگاه‌هایی با میلیونها المنت منطقی به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است. این امر سبب شده به طراحان یک محیط ایده‌آل برای رویایویی با فرصت‌های جدید طراحی داده شود. برای طراحانی که به طور مؤثر از امکانات این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند، نرم‌افزار به طور چشمگیری خلاقیت طراحیشان را بالا خواهد برد. نسخهٔ جدید نرم‌افزار Intel Quartus Prime بر اساس نسخهٔ موفق برنامهٔ Quartus II ساخته شده است، که با استفاده از موتور Spectra-Q™ که برای دستگاه‌های Arria® 10 و دستگاه‌های جدیدتر طراحی شده مرزهای طراحی خلاقانهٔ FPGA را به سوی جلو رانده است. موتور Spectra-Q طراحان را قادر می‌سازد که به سوی سطوح جدیدی از خلاقیت طراحی برای نسل بعدی دستگاه‌های برنامه نویسی شده با الگوریتم‌های سریعتر و پایگاه‌داده‌های سلسله مراتبی و تکنولوژی کامپایلر یکپارچه پیش بروند.

ویژگی و امکانات  Altera Quartus Prime :

  • Qsys: نسل بعدی ابزار یکپارچه سازی سیستم است. این ابزار موجب صرفه جویی قابل توجهی در زمان و تلاش در فرایند طراحی FPGA می شود.
  • Powerplay Power Analyzer: توانایی برآورد مصرف از مفهوم طراحی اولیه از طریق اجرای طرح
  • System Console: ابزار اشکال زدایی در سطح سیستم که به شما کمک می کند با سرعت به دیباگ کردن طرح های FPGA در زمان واقعی بپردازید.
  • Synthesis: موتور سنتز جدید, که یک تجزیه کننده زبان جدید را به نرم افزار ادغام میکند. با این تجزیه کننده, طراحان می توانند زبان بهبود یافته RTL را مشاهده کنند.
  • ابزار رابط حافظه خارجی که برای شناسایی مسائل کالیبراسیون و اندازه گیری حاشیه برای هر سیگنال DQS استفاده می شود.
  • DSP Builder: ابزاری برای اتصال یکپارچه بین MATLAB/Simulink و نرم افزار Quartus II
  • SoCEDS: مجموعه ای از ابزار توسعه, برنامه های سودمند برای توسعه نرم افزار سیستم SoC FPGA
  • ارزیابی عملکرد پیوند های پیاپی با سرعت بالا
  • مزیت سرعت درجه کامل به طور متوسط بیش از نسخه های قبلی نرم افزار با الگوریتم های جدید ترکیبی پلاسر و جهانی روتر
  • طراحی تا 10x سریعتر IO با طراح بستر های نرم افزاری
  • پشتیبانی از زبان توصیف سخت افزار گسترده از جمله SystemVerilog-2005 و VHDL-2008
  • یکی از برترین و تخصصی‌ترین نرم‌افزارهای طراحی
  • ارائه به‌روزترین راه‌حل‌های طراحی
  • ساخته شده بر اساس Quartus II
  • بالابردن سطح خلاقیت طراحان
  • کاهش زمان کامپایل
  • تقریب بیشتر زمان پیش‌بینی‌ها
  • استفاده از Hybrid Placer
  • گسترش پشتیبانی زبان‌های برنامه نویسی
  • سازگار با دستگاه‌های Arria 10

نرم افزارهای الکترونیک/نرم افزارهای برنامه نویسی میکروها

نرم افزار  CodeVision AVR یک برنامه تخصصی برای رشته های برق و کامپیوتر (گرایش سخت افزار) می باشد. در واقع این نرم افزار یک کامپایلر برای زبان برنامه نویسی C می باشد . نرم‌افزار CodeVision AVR یک محیط یکپارچه‌ی توسعه‌ی نرم‌افزار (Integrated Development Environment یا به‌اختصار IDE) است و جهت برنامه‌نویسی و کامپایل زبان C برای میکروکنترلرهای AVR کاربرد دارد؛ در این نرم‌افزار امکان برنامه‌ریزی انواع میکروکنترلرهای AVR فراهم شده است.

بسیاری از فعالیت های دانشجویی توسط این نرم افزار و این خانواده از میکروکنترلر ها صورت می گیرد. همچنین در کنار این نرم افزار معمولا به نرم افزارهای شبیه سازی مانند پروتئوس یا Multisim نیاز خواهید داشت.

 قابلیت های نرم افزار CodeVisionAVR:

–              قابلیت کد نویسی خودکار با استفاده از Code Wizard

–              محیط یک‌پارچه‌ی برنامه‌نویسی و توسعه

–              کامپایل دقیق زبان برنامه‌نویسی C برای میکروکنترلرهای AVR

–              پشتیبانی از انواع داده‌ها مانند bool ،char ،int ،short ،long ،float و bit

–              دارای ابزار LCD Vision جهت ایجاد و ویرایش فونت‌ها و تصاویر و تبدیل و خروجی‌گرفتن از آن برای سورس‌کد C یا داده‌های باینری (صرفا در ویرایش Advanced)

–              پشتیبانی از انواع میکروکنرلرها

–              امکان برنامه‌ریز خودکار برای دستگاه‌های جدید XMEGA با CodeWizardAVR

–              سازگاری کامل با نرم‌افزارهای مختلف AVR

–              امکان استفاده به‌عنوان افزونه‌ی نرم‌افزار Atmel Studio با یک‌پارچگی کامل

–              و…


نرم افزارهای الکترونیک/نرم افزارهای شرکت نشنال اینسترومنت

 یک زبان برنامه نویسی گرافیکی می‌باشد که در بسیاری از شاخه‌های مهندسی مورد استفاده قرار می‌گیرد . جمع آوری داده و پردازش آنها ، تجزیه و تحلیل سیستم‌های اندازه گیری ، کنترل و شبیه سازی فرآیندها و . . . از ویژگی‌ های مهم NI LabVIEW می‌باشد .

در مقام مقایسه می‌توان نحوهبرنامه نویسی Labview را با بخش Simulink  نرم افزار MATLAB مقایسه کرد. اما تفاوت در راحتی کار با Iconها و ارتباط با محیط خارج از رایانه می‌باشد. NI LabVIEW بر خلاف تصور افرادی که آن را یک نرم افزار مهندسی می‌دانند .یک زبان برنامه نویسی کامل است و می‌توان منطق برنامه نویسی و سرعت آنرا با زبانهای مانند C یا Pastal مقایسه کرد . Labview  یک زبان برنامه نویسی گرافیکی میباشد که بدون نیاز به کد نویسی و پیش نیاز به تجربه برنامه نویسی قبلی مهندسان را دراجرای پروژه های مورد نظرشان یاری می‏کند.

در این زبان توانایی ارائه امکانات ورودی و خروجی Data از طریق انواع کارتهای DAQ و پردازش سیگنال را داردکه این پردازش ها در هر زمینه‏ای چه انواع عملیات فیلترینگ ، حذف نویز ، انجام عملیات پیچیده ریاضی ، پردازش صوت و یا تصویر می‏تواند باشد.

لبویو یک محیط توسعه یکپارچه به طور خاص برای مهندسین و دانشمندان است . لبویو یک زبان برنامه نویسی گرافیکی (G) که با استفاده از یک مدل dataflow به جای خطوط پی در پی از کد متن ، قدرت دادن به شما برای نوشتن کد های کاربردی با استفاده از یک طرح بصری که شبیه روند تفکر است ، عمل میکند . کمپانی National Instruments ارائه دهنده راه حل هایی برای مهندسان و دانشمندان است که می توانند با استفاده از ابزار های این شرکت به حل بزرگترین چالش مهندسی خود بپردازند . در همین راستا این کمپانی نرم افزار قدرتمند NI LabVIEW را روانه ی بازار کرده است که آخرین نسخه از لبویو دارای بهبود سرعت ، کلید های میانبر توصعه و ابزار اشکال زدایی برای برنامه نویسی گرافیکی جهت تجزیه و تحلیل سیستم‌ های اندازه گیری می باشد . نرم افزار NI LabVIEW یکی از حرفه ای ترین نرم افزارهای برنامه نویسی گرافیکی جهت تجزیه و تحلیل سیستم‌های اندازه گیری می باشد که توسط کمپانی NI بصورت کاملا رایگان عرضه شده است . Labview یک نرم افزار برنامه نویسی گرافیکی می باشد که در کاربردهای مختلف نظیر تجزیه و تحلیل سیستم های اندازه گیری, تحصیلات, آموزش, تحقیقات آزمایشگاهی, صنایع, جمع آوری و غیره استفاده می شود . اسناد ملی (NI)، ارائه دهنده راه حل هایی است که مهندسان و دانشمندان را به حل بزرگترین چالش مهندسی در جهان قادر می سازد . آخرین نسخه از لبویو ارائه بهبود سرعت، کلید های میانبر توسعه و ابزار اشکال زدایی می باشد . لبویو همچنان به استاندارد راه کاربران این سیستم, با هر سخت افزار از طریق استفاده مجدد از کد و مهندسی فرآیندهای مشابه در سراسر سیستم، صرفه جویی در وقت و پول به عنوان پیشرفته ترین تکنولوژی در تعامل است و نیاز به تکامل و فشار زمان و همچنین افزایش در بازار می باشد .نرم افزار NI LabVIEW برای به کارگیری یک رویکرد نرم افزار طراحی به سرعت ایجاد شده و سیستم های قدرتمند، انعطاف پذیر و قابل اعتماد را کاهش می دهد . منحنی یادگیری با سه سوئیت نرم افزار خاص است که عبارتند از یک سال از آموزش نامحدود و مزایای صدور گواهینامه، توسعه دهندگان و دسترسی بی سابقه ای نرم افزار و آموزش منابع برای ساخت سیستم های بهتر و سریعتر, همچنین این نرم افزار به سرعت بخشیدن و بهره وری مهندسی با مجموعه ای موثر از ویژگی های طراحی شده برای کمک به توسعه دهندگان، ارسال، اشکال زدایی و استقرار کد سریع تر کمک می کند . Labview توسط شبکه ابزارهای لبویو، است که توسط IP هر دو از NI و ارائه دهندگان شخص ثالث غنی افزایش یافته است . جعبه ابزار پیشرفته Descriptionting توسط تحقیقات مجهز توسعه دهندگان با ابزار های قدرتمند برنامه برای ایجاد تصویری حرفه ای کمک خواهد کرد .

برخی از کاربردهای این نرم افزار عبارتنداز :

 جمع آوری داده و پردازش سیگنال (Acquiring Data and Processing Signals): توسط ترانسمیتر ، سیگنال تقویت شده را می‏توان به کارت‏ USB DAQ انتقال داد و سپس اطلاعات مربوط به یک لودسل را به کامپیوتر منتقل کرد و منحنی و یا مقدار وزن را نمایش داد.

 کنترل صنعتی(Instrument Control) : در سیستم های اتوماسیون صنعتی می توانید پروژه های متفاوتی انجام دهید به عنوان مثال: با اتصال یک ترموکوپل ( سنسور دما ) و یک فن یک سیستم کنترل دما طرحی کنید.

 ابزار دقیق (Instrument): می‏توانید انواع سنسور ها ( مانند: لودسل ، ترموکوپل ، آلتراسونیک ، سنسور فشار ) را توسط مدارات واسط به کامپیوتر متصل کنید و با نرم افزار لب ویو پردازش های متفاوتی مانند ذخیره داده و یا رسم منحنی و یا فیلترهای دیجیتال را بر روی داده ها انجام دهید. 

 مانیتورینگ : می توانید در سیستم های ابزار دقیق و یا اتوماسیون صنعتی وضعیت سیستم را در کامپیوتر نشان دهید به عنوان مثال: نمایش و رسم منحنی سنسور ها ، وضعیت عملکرد موتورها و جک ها

برخی از ویژگی های نرم افزار NI LabVIEW

  • قابلیت انجام آزمایش بر روی کارت ها و مدارات الکترونیکی در رایانه ها و دیگر وسائل الکترونیکی جهت اطمینان از صحت عملکرد آن ها.
  • قابلیت مدل سازی سیستم های قدرت جهت تجزیه و تحلیل و محاسبه ضریب قدرت.
  • شبیه سازی فعالیت و عملکرد قلب.
  • امکان کنترل فرآیند تهیه و بسته بندی مواد غذایی.
  • امکان اندازه گیری اثرات فیزیکی آزمایش ها بر روی موش های آزمایشگاهی.
  • تشخیص وجود نشتی گاز هیدروژن در شاتل های فضایی.
  • قابلیت نظارت بر رژیم غذایی کودکان و نوزادان.
  • قابلیت کنترل سیستم تهویه مطبوع.
  • قابلیت کنترل موتورهای پله ای و سرو.
  • و ...

نرم افزارهای الکترونیک/نرم افزارهای مربوط به اس کا دا

سیستم کنترل فرایند SIEMENS SIMATIC PCS 7 یک کامپوننت قابل توجه از اتوماسیون کاملا مجتمع (TIA) است که توسط Siemens برای اتوماسیون واحد و سفارشی در تمامی بخش های صنایع تولید, فرآیند و ترکیبی به طور منحصر به فرد طراحی شده است. زیمنس قادر به ارائه یک تکنولوژی اتوماسیون واحد در یک پلت فرم برای تمام برنامه های کاربردی از اتوماسیون فرآیند است, با شروع از تدارکات ورودی, پوشش تولید یا فرآیندهای اولیه و همچنین فرآیندهای پایین (فرایند), تا تدارکات خروجی. این کار برای بهینه سازی تمام توالی های عملیاتی یک کل شرکت, یعنی از سطح برنامه ریزی منابع سازمانی ERP و سطح مدیریت (سیستم مدیریت اجرایی مدیریت) به سطح کنترل, درست به سطح میدان مناسب است. مدیریت داده های یکپارچه به این معنی است که تمام اجزای نرم افزار به یک پایگاه داده مشترک دسترسی دارند.

PCS7  برند تجاری DCS کمپانی زیمنس می باشد،یعنی درواقع فقط یک نام تجاری می باشد در صورتی که خیلی از متخصصین فکر میکنند DCS یه مبحث جدا می باشد.سیستم های DCS در واقع سیستم های کنترل فرایند هستند که بیشتر در پروژه های بزرگ کاربرد دارند،در این سیستم ها برای برند زیمنس از سخت افزار های s7-400 جهت کنترل استفاده می گردد که برای کارتهای ورودی و خروجی از سری های s7-300 ,s7-400 استفاده می شود در PCS7 برای مانیتورینگ فرایند از نرم افزار Wincc استفاده می شود.

اگر بخواهیم به بیان بسیار ساده این موضوع را توضیح دهیم باید به در ابتدا به توضیح سیستم های DDC بپردازیم که در واقع این سیستم ها کنترل دیجیتال مستقیم هستند که یک کنترلر که میتواند PLC باشد وظیفه کنترل یک پروسه را به صورت مستقیم بر عهده دارد و تمام ورودی و خروجی ها به طور مستقیم به کنترلر وصل می شوند.

اما در سیستم های DCS که به سیستم های کنترل توزیع شده معروف هستند که از چندین کنترلر به صورت کنترلر محلی عمل میکنند و همگی آنها تحت نظارت یک کنترلر اصلی هدایت می شوند.بسیاری از دوستان dcs را با شبکه های صنعتی اشتباه میگیرند در صورتی که یک معماری به حساب می آید.

 

ویژگی و امکانات SIEMENS SIMATIC PCS 7 :

  • ارائه عملیات مداوم و کیفیت محصول پایدار در حین کاهش هزینه های کارخانه
  • تعریف نشانه های نمادین و نظرات برای سیگنال فرآیند (ورودی / خروجی), پرچم ها و بلوک ها
  • تبادل داده با سایر برنامه های ویندوز
  • تنظیم و نمایش لینک های ارتباطی
  • وارد کردن منبع داده و مقصد داده در یک جدول. تولید تمام داده های سیستم
  • تنظیم پارامترهای بلوک های ارتباطی انتخاب شده در برنامه نویسی عادی
  • نمایش دوره چرخه (طولانی ترین، کوتاه ترین و آخرین چرخه)


صفحه 1 از 1